TARINA

LAPIN LUONNOSTA AMMENTAVA PERHEYRITYS

Glass Resort tarjoaa ensiluokkaista majoitusta uniikeissa Premium-lasihuoneistoissa Joulupukin Pajakylässä Rovaniemellä.

Glass Resortissa majoittuessa nautit mukavuuksista tyylikkäästi keskellä kaunista napapiirin luontoa, kaukana arjen kiireistä. Joulupukin Pajakylän aktiviteetit, käyntikohteet ja palvelut ovat kuitenkin vain minuutin kävelymatkan ulottuvilla.

Pohjoinen luonto aina läsnä

Glass Resortin uniikeissa Premium-lasihuoneistoissa voit nauttia pohjoisen taivaan ilmiöistä kuten revontulista upeissa puitteissa joko poreammeessa rentoutuen tai sängyssä loikoillen.

– Luonto on paras paikka sekä aktiviteeteille että rauhoittumiselle. Sieltä saamme myös ravintolamme raaka-aineet ja rakennusten materiaalit. Se on läsnä kaikessa mitä teemme ja olemme. Se tekee Lapista ainutlaatuisen, sanoo Glass Resortin omistaja Petri Palkinen.

Pohjoisen puhdas luonto avautuu heti lasihuoneistojen ovelta. Sen rauhoittava vaikutus ulottuu myös sisälle suurista ikkunaseinistä. Lapissa on mitattu maailman puhtain ilma.

– Vieraamme rakastuvat ympäröivän metsän tuomaan rauhallisuuteen ja sen rentouttavaan vaikutukseen. Täällä voi hengittää rauhassa ja nauttia hetkestä. Olen kuullut lauseen ”voisimmepa vain jäädä tänne” enemmän kuin kerran, Palkinen myhäilee.


Inspiraatiota saamelaisilta

Lasihuoneistojen kotamallinen toteutus on saamelaisperinteiden innoittama. Palkisen alkuperäinen idea Glass Resortista kumpusi sukuhistoriasta: hänen isoisovanhempansa olivat saamelaisia poronhoitajia.

– Halusin kunnioittaa heidän perintöään ja arvostusta luontoa kohtaan kodan modernilla versiolla, Palkinen sanoo.

Arkkitehti Paolo Caravello VOID Architecturesta tarttui ideaan.

– Suunnittelun lähtökohtana oli vieraiden viihtyvyys ja mukavuudentunne, ja samalla visuaalinen yhteys ulkona avautuvaan luontoon, hän pohtii.

Dialogi menneen ja nykyisen välillä oli keskeinen teema Glass Resortin syntyvaiheessa.

– Oman aikamme ymmärtäminen edellyttää, että ammennamme siitä, mitä on tehty aiemmin. Historian ja paikalliskulttuurin innoittamien teemojen ja perinteiden uudelleentulkinta on tapa jatkaa ja jalostaa tuota tekemistä, Caravello muotoilee.


Palveluun keskittyvä perheyritys

Glass Resort on perheyritys, joka panostaa lämpimään ilmapiiriin ja henkilökohtaiseen asiakaspalveluun. Jokainen vieras on yksilö, jolla on ainutlaatuiset lähtökohdat lomailuun.

Joustavuus, kielitaito ja luonnollinen läsnäolo ovat henkilökunnan avainsanoja. Asiakkaiden merkkipäivien ja erityistarpeiden huomioiminen ovat luontainen osa Glass Resortin päivittäistä toimintaa.

– Kaikki lähtee siitä, että välitämme aidosti vieraistamme ja haluamme, että jokainen heistä saa täyden Glass Resort -kokemuksen, Palkinen summaa.

Tervetuloa nauttimaan laatuajasta Glass Resortiin Rovaniemelle, Joulupukin kotikaupunkiin.